Kurczak Jalfrezi.txt

(1 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * 50 dag ugotowanego mi�sa z piersi kurczaka
    * 4 �y�ki oleju
    * 1 ma�a czerwona papryka
    * 1 du�a cebula
    * 3 z�bki czosnku
    * 1 �y�ka przecieru pomidorowego
    * 2 pomidory z puszki
    * 1 �y�eczka kurkumy

    * 1/2 �yzeczki mielonego kminku
    * 1/2 �y�eczki mielonej kolendry
    * 1/2 �y�eczki chili
    * 1/2 �y�eczki garam masala
    * 1 �y�eczka octu z czerwonego wina
    * 1 szkl mro�onego bobu
    * s�l

Opis przygotowania
Obran� cebul� drobno posieka�, a z papryki usun�� b�ony oraz nasiona i pokroi� na ma�e kawa�eczki. Pomidory pokroi� na �wiartki. Czosnek przecisn�� przez prask�. Na rozgrzanym oleju podsma�y� czosnek i cebul� a� si� zeszkli. Doda� przecier pomidorowy i pokrojone pomidory. Przyprawi� kminkiem, kurkum�, kolendr�, chili, garam masala i octem. Ca�o�� dok�adnie wymiesza�, doda� papryk� i mro�ony b�b. Sma�y�
a� papryka zmi�knie i dopiero wtedy doda� mi�so i posoli�. Ca�o�� dusi� 10 min, je�li zajdzie potrzeba podla� wod�. Gotowego kurczaka podawa� z ry�em.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin