Curry z mięsa mielonego.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

    * 50 dag mielonego mi�sa wieprzowego
    * 2 �rednie cebule
    * 3 marchewki
    * 3 pomidory
    * 5 dag rodzynk�w

    * 1,5 �y�eczki curry
    * 1 �y�ka posiekanej zieleniny
    * olej
    * s�l

Opis przygotowania


Cebul� obra�, drobno pokroi�, marchew oczy�ci� i utrze� na tarce o grubych oczkach. 

Na gor�cym oleju

przesma�y� warzywa, a nast�pnie  doda� mi�so mielone i ca�o�� sma�y� 4 minuty. 

Sparzone, obrane ze sk�rki pomidory drobno pokroi� i wrzuci� do mi�sa. Dola� do tego 1/2 szkl wody. 

Rodzynki wyp�uka�, wrzuci� do mi�sa, posoli� i dusi� 30 minut na wolnym ogniu. 

Curry wsyap� dopiero pod sam koniec przygotowywania potrawy. 

Podawa� z ry�em na sypko, posypane zielenin�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin