Kryteriaocenyprezentacji.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
382263096 UNPDF
Kryteria oceny prezentacji w ramach ogólnego tematu “Miłość w kulturze ludowej”
Ocena każdego elementu w skali 1-10.
Max, liczba punktow 100
90-100 - ocena bdb.
“ 80 - 89 - db +
“ 75 -79 - ocena db
“ 70-74 - ocena dost.+
“ 60-69 - ocena dost.
1. Samodzielne wyszukanie materiału (przy wykorzystaniu źródeł)
2. Bibliografia - dobór adekwatnych do tematu pozycji i bibliografcznych
3. Umiejętne wykorzystanie opracowań - metody badawczej i materiału ilustracyjnego
4. Umiejetnie przeprowadzona analiza mateiału
5. Samodzielność w interpretacji materiału i wykorzystanej literatury tematu (umiejętność
zastosowania wybranej metody)
6. Uwzględnienie w interpretacji rodzaju tekstów, w których pojawiają się badane motywy
(sennik, pieśń miłosna, pieśń dziadowska, bajka, kolęda, legenda, materiały etnograficzne - np.
opis obyczaju)
7. Umiejętność zaprezentowania swojego tematu jako zjawiska kulturowego [np. wskazanie
na symboliczny bądź rytualno-obrzędowy charakter pewnych zachowań, które tworzą
kod kulturowy , ukazanie kontekstu kulturowego dla zjawisk jednostkwych (np. spotkania
kochanków o zmierzchu - zmierzch czas przejścia, czas magiczny; przysięga na ziemię lub
słońce - ziemia, słońce jako instancje sprawiedliwości w ogóle)
8. Materiał własny
9. Zachowane proporcje między wstępem, a rozwinięciem tematu
10. Zakończenie w formie podsumowania i wniosków końcowych
Ocena Końcowa:
Udział w zajęciach jest obowiązkowy.
Możliwe 3 nieobecności nieusprawiedliwione w semestrze.
Każda nieobecność nieusprawedliwiona przekraczająca limit [- 5 p.]
Punkty minusowe będą odejmowane od punktacji za prezentację.
Plik z chomika:
polonistykaUKSW
Inne pliki z tego folderu:
Tematy prac_Miośc w kulturze ludowej.doc
(22 KB)
Kryteriaocenyprezentacji.pdf
(61 KB)
Wskazowki bibl. do tematu_ Miłość w kulturze ludowej.doc
(27 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bernanos na Pietrzak- Thebault
Język internetu
język-sztuka-wartości
Metodologia badań literackich
stylistyka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin