Gołąbki z ryżem.doc

(23 KB) Pobierz
Gołąbki z ryżem

Gołąbki z ryżem

 

 

Składniki:

 

80 dag ryżu

2 główki kapusty

pół kilo pieczarek

garść grzybów suszonych

1 cebula

2 szklanki suszonych warzyw

3 ząbki czosnku

2 pomidory

sól

pieprz ziołowy

½ słoiczka przecieru pomidorowego

majeranek

 

 

Wykonanie:

 

Ryż ugotować

Warzywa ugotować

Grzyby suszone ugotować (20 min)

Pieczarki pokroić w kostkę

Cebulę pokroić drobno

Pieczarki, grzyby i cebulkę poddusić kilka minut

Pomidory pokroić w kostkę

Czosnek zmiażdżyć

 

Wymieszać wszystkie składniki i przyprawić.

Farsz nakładać na wcześnie sparzone liście.

Gotowe gołąbki dusić do miękkości.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin