Flaczki z boczniaka 2.docx

(10 KB) Pobierz

Składniki:

40 dkg boczniaka (pokroić w paski)

1 cebula (drobno posiekana i podsmażona)

3łużki mąki pszennej

Oliwa z oliwek

½ szkl. warzyw suszonych(marchew, seler, pietruszka,por)

2 łyżki przecieru pomidorowego

 

przyprawy: 

sól

pieprz

ziele angielskie

płaska łyżeczka  mielonego  imbiru

szczypta gałki muszkatołowej

czubata łyżeczka  mielonej  słodkiej  papryki

liść laurowy

3 czubate łyżki  majeranku(przecieramy go jeszcze w rękach)

 

Wykonanie:

Boczniaki podsmażyć na oliwie a następnie dodać wodę, warzywa suszone, ziele angielskie i liście laurowe.

Kiedy warzywa będą miekkie dodac pozostałe przyprawy oraz podsmażoną cebulę.

Zrobić zasmażkę z mąki i zagotować.

Na koniec dodać przecier pomidorowy.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin