Racuchy z czereśniami.doc

(20 KB) Pobierz
Racuchy z czereśniami

Racuchy z czereśniami

Składniki:

2 szklanki mleka

3 dag drożdży

1 łyzka cukru

2 szklanki mąki

sól

2 jajka

30 dag czereśni

olej do smażenia

cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Mleko lekko podgrzać,wkruszyć drożdże, dodać cukier i łyżkę mąki, rozmieszać rozczyn, odstawić do wyrośnięcia. Czereśnie dokładnie umyć, przekroić na połówki, wydrylować, osączyć.Do mąki dodać jajka szczypte soli i rozczyn, dokłądnie wymieszać, odstawić do wyrośnięcie.Wymieszać z czereśniami,na patelni rozgrzać olej,kłaść małe placuszki.Smażyć na złoty kolor z obu stron,osączyć,posypać cukrem pudrem

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin