Galaretka z brzoskwiniami i winogronami.rtf

(5 KB) Pobierz
Galaretka z brzoskwiniami i winogronami

Galaretka z brzoskwiniami i winogronami

 

Składniki:

2 duże dojrzałe brzoskwinie (40 dag) lub 4 połówki brzoskwiń z kompotu

20 ciemnych winogron

torebka Galaretki owocowej WINIARY (np. brzoskwiniowa, truskawkowa, cytrynowa)

2 łki bitej śmietany

łka wiórków kokosowych

 

Winogrona umyj i osusz. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wyjmij z nich pestki (konserwowe wystarczy odsączyć z zalewy!). Galaretkę przyrzą według przepisu na opakowaniu.

 

Połówki brzoskwiń i winogrona ułóż w kompotierkach, zalej wystudzoną galaretką i pozostaw do zastygnięcia.

 

Na zakończenie to pyszne danie udekoruj bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin