Marmurkowe jaja przepiórcze na sałatce.txt

(0 KB) Pobierz
        Marmurkowe jaja przepi�rcze na sa�atce

Sk�adniki

    * 20 szt. jaj przepi�rczych,
    * 800 g fasolki szparagowej,
    * 2 puszki tu�czyka,
    * 120 g pomidor�w koktajlowych,
    * 1 �wie�y og�rek,
    * 1 cebula,

    * 30 ml oliwy z oliwek,
    * 10 ml octu balsamicznego Kamis,
    * 1 �y�ka Przyprawy Specjalite Pomidory z bazyli� i czosnkiem Kamis,
    * s�l, pieprz,
    * 2 �y�eczki Herbaty czarnej li�ciastej Irving Daily Superior
    
Opis przygotowania

Jaja ugotowa� w wodzie z herbat� i sol�. Nast�pnie pokruszy� skorupk� ale jej nie zdejmowa�. W�o�y� jajka zn�w do wody z herbat�, ale ju� nie gotowa�. Fasolk� ugotowa� w wodzie z sol� i cukrem. Odcedzi�, doda� tu�czyka w kawa�kach, pomidory, plastry og�rka i cebuli. Doda� obrane jaja, ca�o�� posypa� Przypraw�, obficie skropi� oliw� i octem balsamicznym. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin