Pasztet grzybowy.doc
(
168 KB
)
Pobierz
Pasztet grzybowy
Pasztet grzybowy
1 kg
świeżych grzybów (np. podgrzybków i maślaków)
● 30 dag boczku
● duża cebula
● 2 czerstwe kajzerki
● 3 jajka
● sól
● pieprz
● szczypta gałki muszkatołowej
● tłuszcz do formy
● tarta bułka
Grzyby oczyść. Boczek pokrój w kostkę, wytop na patelni. Wrzuć posiekaną cebulę, zeszklij. Włóż grzyby, podsmaż, mieszając. Dodaj namoczone i odciśnięte kajzerki, wymieszaj. Wszystko razem zmiel, wymieszaj na jednolitą masę z jajkami i przyprawami. Przełó
ż do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piecz ok. 1 godz. w temp.
180°C
.
...
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Mini paszteciki warzywne.doc
(565 KB)
Orientalny pasztet serowy.doc
(21 KB)
Paszteciki 1.doc
(5 KB)
Paszteciki 2.doc
(23 KB)
Paszteciki maltańskie.doc
(22 KB)
Inne foldery tego chomika:
MIĘSNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin