Zupa szczawowa z oscypkiem.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4243825 UNPDF
Zupa szczawiowa z oscypkiem
Składniki:
30 dag szczawiu
2 łyżki masła
1.2 l bulionu (z kostki)
6 jajek na twardo
150 ml śmietany
10 dag oscypka
sól
pieprz
Przygotowanie:
Przebrany, dokładnie opłukany szczaw (bez ogonków) drobno posiekać. Poddusić na
maśle. Zalać gorącym bulionem i gotować przez 5 minut. Jajka obrać ze skorupki. Cztery
jajka drobno posiekać i dodać do zupy razem ze śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz
pieprzem, wlać na cztery talerze. Każdą porcję posypać oscypkiem startym na tarce o
dużych oczkach i udekorować połówką jajka na twardo.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 335 kcal
Czas przygotowania: 30 minut
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Szczawiowa na zimno.pdf
(39 KB)
Szczawiowa z jajkiem w koszulce.doc
(9 KB)
Szczawiowa z jajkiem.doc
(22 KB)
Szczawiowa z kluseczkami.doc
(9 KB)
Szczawiowa zupa tradycyjna.doc
(5 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin