Zupa mięsno-warzywna.doc

(20 KB) Pobierz
Składniki:

Zupa mięsno-warzywna

 

Składniki:

200 dag mięsa wołowego

20 dag ziemniaków

10 dag pora

2 cebule

1 marchewka

4 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki

2 łyżki oleju

1 łyżeczka bulionu w proszku

pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Mięso umyć, pokroić w centymetrową kostkę. Rozgrzać w garnku łyżkę oleju, włożyć pokrojone mięso i podsmażyć na złoty kolor. Następnie dolać 3/4 l gorącej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 15 minut. Obraną cebulę oraz ziemniaki pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć i pokroić na centymetrowe krążki. Warzywa dodać do zupy i gotować kolejne 10 minut. Zupę doprawić do smaku pieprzem i solą. Tuż przed podaniem posypać pietruszką.

 

Danie na: 4 osoby

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin