Krupnik pożywny.doc

(19 KB) Pobierz
Krupnik pozywny

Krupnik pozywny

(4 porcje)

1 Krupnik polski WINIARY 200 g filetow z kurczaka 200 g porow 200 g pieczarek (6 szt.) 2 ziemniaki 1 lyzka masla 1 lyzka natki pietruszki

Krupnik rozprowadzic w 1 litrze zimnej wody. Filety pokroic w paski, pory w krazki, pieczarki w plasterki. Ziemniaki obrac, pokroic w kostke. Filety, pora, pieczarki i ziemniaki podsmazyc na rozgrzanym masle (okolo 5 minut). Nastepnie polaczyc z zupa. Gotowac do miekkosci ziemniakow. Przed podaniem posypac natka pietruszki. Czas przygotowania: 15 minut

Czas oczekiwania: 15 minut

Wartosc energetyczna:

Calosc 704 kcal 1 porcja 176 kcal

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin