Pikantna zupa gulaszowa.doc

(6 KB) Pobierz
Pikantna zupa gulaszowa

Pikantna zupa gulaszowa

 

Składniki na 4 porcje:

500 g wieprzowiny

4 duże cebule

2 ząbki czosnku

2 zielone papryki

puszka kukurydzy

2 l Rosołu Królewskiego WINIARY

2 łki przecieru pomidorowego

2 łki smalcu lub oleju rzepakowego

pół łeczki pieprzu

1/4 łeczki pieprzu cayenne

łeczka mielonej papryki

Fix do gulaszu WINIARY (do smaku)

 

Mięso umyj, pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż chwilę na mocno rozgrzanym tłuszczu.

 

Cebulę i czosnek obierz - cebulę posiekaj, a ząbki czosnku przepuść przez praskę (lub drobno posiekaj). Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Teraz wrzuć do mięsa i duś przez 10-15 minut.

 

Wyjmij z puszki kukurydzę i osącz ją na sicie. Razem z mięsem i warzywami duś następne 10 minut. Dolej rosół i rozprowadzony z wodą przecier pomidorowy. Wszystko razem gotuj pod przykryciem na słabym ogniu około 45 minut. Przypraw do smaku Fixem, pieprzem, pieprzem cayenne i sproszkowaną papryką.

 

Zupę rozlej na talerze, podawaj z grzankami lub zacierkami. Dopraw Fixem do gulaszu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin