Zupa czosnkowo-ziołowa.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa czosnkowo-zio³owa

Zupa czosnkowo-ziołowa

 

Składniki:

12 ząbków czosnku

25 dag pieczywa tostowego

2 liście laurowe

świeża szałwia i tymianek

5 łek oliwy

2 żółtka

łka startego żółtego sera

szczypta suszonego tymianku

l, pieprz

 

Tosty drobno pokrój. Tymianek, szałwię i liście laurowe zwiąż nitką w pęczek. Czosnek obierz, zmiaż. 5-6 szklanek wody zagotuj z oliwą i dodaj czosnek, zioła, sól i pieprz. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Następnie wyjmij zioła i wrzuć pokrojone pieczywo.

 

Zupę doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia. Tuż przed podaniem zaciągnij żółtkami i posyp tymiankiem i żółtym serem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin