Flaczki z jarzyn.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243954 UNPDF
Flaczki z jarzyn
Składniki
4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cebula, łyżka mąki,
łyżeczka masła, 15 dag makaronu (krajanka lub wstążki) albo 5
naleśników, łyżka sosu sojowego, majeranek, ćwierć łyżeczki
imbiru, pieprz ziołowy, sól
Sposób przyrządzania
Makaron ugotować, zalać zimną wodą i odcedzić lub usmażyć
naleśniki. Jarzyny oczyścić, opłukać, pokroić w wąskie paseczki i
gotować w sześciu szklankach wody. Kiedy będą już miękkie, wymieszać mąkę z małą
ilością wody, tak by nie było grudek, i wlać do jarzyn. Zagotować, mieszając. Dodać
masło i przyprawy. Tuż przed podaniem wrzucić ugotowany makaron lub naleśniki
pokrojone w paseczki, podgrzać.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Czeska zupa czosnkowa.doc
(5 KB)
Czosnkowa 1.doc
(5 KB)
Czosnkowa 2.pdf
(29 KB)
Czosnkowa zupa krem.doc
(26 KB)
Czosnkowa.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin