Zupa cygańska.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa cyga�ska 


1 i 1/2 l wywaru z ko�ci i warzyw, 150 ml �mietany, 25 dag papryki, 25 dag
ziemniak�w, 10 dag kie�basy, 4 dag ketchupu, 10 dag cebuli, t�uszcz, zielenina, 2 dag
m�ki, s�l, pieprz 

Cebule i papryk� oczy�ci�, op�uka�, pokroi� w kostk�, podsma�y�, skropi� wywarem i
dusi� do mi�kko�ci. Pod koniec duszenia doda� ketchup oraz obran� z os�onki i
pokrojon� w paseczki kie�bas�. Ziemniaki umy�, obra�, op�uka�, pokraja� w kostk�,
zala� pozosta�ym wywarem, ugotowa�, po��czy� ze �mietan� wymieszan� z m�k�,
posiekan� zielenin�, przyprawami i pozosta�ymi sk�adnikami, chwil� pogotowa� i
doprawi� do smaku. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin