Sernik z budyniem od Barbary
Ciasto:
2,5 szklanki mąki
0,5 kostki margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru
2 jaja; żółtko
Masa budyniowa:
0,75 litra mleka
2 budynie śmietankowe, waniliowe lub bananowe
Masa serowa:
0,5 kostki miękkiej margaryny
0,25 szklanki cukru
4 serki waniliowe homogenizowane
3 jajka; białko Budyń śmietankowy
1) zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blachę
2) ugotować budynie → gorące położyć na surowe ciasto i równo rozsmarować
3) margarynę utrzeć z cukrem , dodawać na przemian serek i żółtka , następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać
4) na końcu lekko mieszając połączyć z ubitą pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu
5) wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego na 180 C
6) po upieczeniu można posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem
perty08