Sernik z budyniem.doc

(21 KB) Pobierz
Sernik z budyniem od Barbary

                                Sernik z budyniem od Barbary

 

Ciasto:

2,5 szklanki mąki

0,5 kostki margaryny

2 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 szklanki cukru

2 jaja; żółtko

 

Masa budyniowa:

0,75 litra mleka

2 budynie śmietankowe, waniliowe lub bananowe

 

Masa serowa:

0,5 kostki miękkiej margaryny

0,25 szklanki cukru

4 serki waniliowe homogenizowane

3 jajka; białko Budyń śmietankowy

 

1)  zagnieść ciasto i wyłożyć na prostokątną blachę

2)  ugotować budynie gorące położyć na surowe ciasto i równo rozsmarować

3)  margarynę utrzeć z cukrem , dodawać na przemian serek i żółtka , następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać

4)  na końcu lekko mieszając połączyć z ubitą pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu

5)  wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego na 180 C

6)  po upieczeniu można posypać wiórkami kokosowymi lub posypać cukrem pudrem

Zgłoś jeśli naruszono regulamin