Parówki cielęco - wieprzowe Yogiego.pdf

(780 KB) Pobierz
349217805 UNPDF
Parowki cielęco - wieprzowe Yogiego
Składniki:
2-ka cielęca - 2,5 kg
2-ka wieprzowa - 1,5 kg
podgardle skórowane - 1,0 kg
Przyprawy:
pieprz biały - 5 g
papryka słodka - 5 g
gałka muszkatołowa - 2 g
cukier - 10 g
czosnek,
peklosol - 115 g
Sposób wykonania:
M ięso pociąć na kawałki ok 3-5 cm, peklować 24 godz., dodając czosnek i cukier.
Przygotowanie cielęciny:
349217805.014.png 349217805.015.png 349217805.016.png 349217805.017.png 349217805.001.png 349217805.002.png 349217805.003.png 349217805.004.png 349217805.005.png 349217805.006.png
Przygotowanie wieprzowiny:
349217805.007.png
Natpnie wyhłodzi do 0°C i zemle na itku 2 mm.
349217805.008.png 349217805.009.png
Kutrowanie rozpozą od mia wieprzowego i ielego dodają przyprawy i dolewają 1 l wody
(ilo wody jet uzależniona od whłaniania jej przez mio) uprzednio wyhłodzonej do ok 0°C.
349217805.010.png 349217805.011.png
349217805.012.png 349217805.013.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin