Parówki cielęco - wieprzowe Yogiego.pdf
(
780 KB
)
Pobierz
349217805 UNPDF
Parowki cielęco - wieprzowe Yogiego
Składniki:
2-ka cielęca - 2,5 kg
2-ka wieprzowa - 1,5 kg
podgardle skórowane - 1,0 kg
Przyprawy:
pieprz biały - 5 g
papryka słodka - 5 g
gałka muszkatołowa - 2 g
cukier - 10 g
czosnek,
peklosol - 115 g
Sposób wykonania:
M
ięso pociąć na kawałki ok 3-5 cm, peklować 24 godz., dodając czosnek i cukier.
Przygotowanie cielęciny:
Przygotowanie wieprzowiny:
Natpnie wyhłodzi do 0°C i zemle na itku 2 mm.
Kutrowanie rozpozą od mia wieprzowego i ielego dodają przyprawy i dolewają 1 l wody
(ilo wody jet uzależniona od whłaniania jej przez mio) uprzednio wyhłodzonej do ok 0°C.
Plik z chomika:
CB61
Inne pliki z tego folderu:
Nasza pierwsza kiełbasa wędzona.pdf
(637 KB)
Receptura odtworzona z pamięci - Kiełbasa podwawelska.pdf
(288 KB)
Mortadela wołowa.pdf
(182 KB)
Kiełbasa śląska parzona.pdf
(150 KB)
Kiełbasa zwyczajna parzona 1.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Kiełbasy nietrwałe surowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin