Kiełbasa turystyczna wołowa.pdf

(145 KB) Pobierz
348095206 UNPDF
1 Rotbe wołowy – 6,0 kg,
2 Wołowina gorego gatunku – 2,0 kg,
3 Słonina – 2,0 kg,
4 Sól – 0,25 kg
5. Saletra – 0,01 kg
6. Pieprz – 0,015 kg
7. Ziele angielskie – 0,005 kg
8. Czosnek – 3 ąbki
9 Jelito cienkie (kiełbanica)
Czosnek rozetred olą Rotbe pokrajad w kotk o boku 1,5 cm , wołowin gorego gatunku
emled w maynce drobnym itkiem Miea wymiead olą, aletrą, conkiem ora
pryprawami utłuconymi w modieru Odtawid na 5 dni w chłodne miejce Słonin emled pre
itko o ockach redniej wielkoci, wymiead miem, odtawid na 3 godiny
Maą napełnid jelita
Długod batonów 25-30 cm.
Powieid na kijach na ok 2-4 god w chłodnym miejcu
Wdid 5-6 dni imnym dymem Natpnie wdid 30 minut w bardo gorącym dymie (apiec)
Studid 2-3 dni w przewiewnym miejscu.
Kiełbaa redniej trwałoci
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin