Kiełbasa litewska.pdf
(
130 KB
)
Pobierz
347058617 UNPDF
Składniki
4 kg wieprzowiny,
1,5kgwołowiny,
1ając,
1,5kgłoniny,
0,20 kg soli,
0,01 kg saletry,
0,01 kg pieprzu,
0,01 kg ziela angielskiego,
0,005kggodików,
0,005 kg majeranku,
0,005kglitkówlaurowych,
0,005 kg kolendry,
szklanka spirytusu, rumu lub araku,
jelitawołowerodkowe
Przygotowanie:
Mięopokrajadnożemjaknajdrobniej,pryprawykorenneutłucbardodrobno,ólwyprażydi
mieadaletrąWytkiekładnikiwłożyddodużegonacynia,wymieaddokładnieimocno
ubijadtłuckiemdolewającpotrochupirytu,rumlubarakUbijadnależytakdługo,ażmaatanie
ięgładkaijednolitaSłoninę(najlepiejtwardąkarkówkę)pokrajadnawąkiecienkipaeckii
wymieadraemmaąGotowąmaęnakładaddojelitwytartychupredniodouchaewnątr
jakiodwewnątrNapełniadjelitacile,takabyniedotałoiępowietrePrygotowanewten
poóbkiełbayułożydmiędydwiemadekami,obciążydjakimciężarem,wyniedwchłodne
miejceipretrymadpre2tygodniePodwóchtygodniachkiełbaywyjąd,wyniednapowietrei
rowieidwprewiewnymmiejcunadwadniGotowe
utorMaxellaTadeuemKłoowkim
Plik z chomika:
CB61
Inne pliki z tego folderu:
Frankfuterki wieprzowe.pdf
(112 KB)
Kabanosy domowe.pdf
(221 KB)
KIEŁBASA DELIKATESOWA.pdf
(157 KB)
Kiełbasa golonkowa wędzona.pdf
(404 KB)
Kiełbasa góralska podhalańska.pdf
(141 KB)
Inne foldery tego chomika:
Inne kiełbasy
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe drobno rozdrobnione
Kiełbasy nietrwałe średnio i grubo rozdrobnione
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin