Chrupiące nóżki
Składniki:
900 g nóżek z kurczaka
2 łyżki pasty curry
2 szklanki chipsów kukurydzianych przyprawionych octem lub ziemniaczanych
ugotowany ryż lub sałatka
łagodny sos chutney Sposób przygotowania:
1 Wymyć i osuszyć nóżki.
Natrzeć pastą curry.
2 Pokruszyć chipsy i obtoczyć w nich nóżki.
Umieścić mięso na ruszcie, a pod nim płytką blaszkę do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut.
3 Podawać gorące z ugotowanym ryżem i odrobiną sosu chutney.
Można też serwować na zimno z sałatką.
Uwagi:
Piec w temperaturze 180°C,
Porcje: 4 porcje
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 40 min
Kalorie: 599 kcal
Tłuszcz: 7,4 g
Wskazówka: Aby mięso było bardziej chrupiące.
Zaleca się użycie płytkiego naczynia.
nieznajomaja