Chrupiące nóżki.doc

(297 KB) Pobierz
Chrupiące nóżki

Chrupiące nóżki

 

Składniki:

900 g nóżek z kurczaka

2 łyżki pasty curry

2 szklanki chipsów kukurydzianych przyprawionych octem lub ziemniaczanych

ugotowany ryż lub sałatka

łagodny sos chutney                            Sposób przygotowania:

1 Wymyć i osuszyć nóżki.

Natrzeć pastą curry.

2 Pokruszyć chipsy i obtoczyć w nich nóżki.

Umieścić mięso na ruszcie, a pod nim płytką blaszkę do pieczenia.

Piec w nagrzanym piekarniku przez 35-40 minut.

3 Podawać gorące z ugotowanym ryżem i odrobiną sosu chutney.

Można też serwować na zimno z sałatką.

 

             

             

 

              Uwagi:

 

Piec w temperaturze 180°C,

Porcje: 4 porcje

Przygotowanie: 10 min

Pieczenie: 40 min

Kalorie: 599 kcal

Tłuszcz: 7,4 g

Wskazówka: Aby mięso było bardziej chrupiące.

Zaleca się użycie płytkiego naczynia.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin