CYCKI-TEściowej.doc

(28 KB) Pobierz
Cycki teściowej

Cycki teściowej

Składniki:

1 szklanka + 1 łyżka maku (suchy)

1 szklanka cukru ( ewent. 3/4 szklanki)

1 szklanka + 1 łyżka wiórków kokosowych

7 białek

1 masło roślinne lub margaryna

1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem karpatkowy             

1 paczka biszkoptów okrągłych

alkohol

 

Wykonanie:

Suchy mak, wiórki, proszek do pieczenia wymieszać. Ubić pianę z białek z cukrem, dodać wymieszane mak z wiórkami i proszkiem.

Upiec ciasto na blaszce wyłożonej papierem (~40 minut w temperaturze 160° - 170°).

Zrobić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu.

Wyjąć ciasto z blachy, po ostudzeniu posmarować wierzch kremem karpatkowym. Na krem ułożyć biszkopty maczane w alkoholu, po wierzchu polać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

 

Cycki teściowej

Składniki:

1 szklanka + 1 łyżka maku (suchy)

1 szklanka cukru ( ewent. 3/4 szklanki)

1 szklanka + 1 łyżka wiórków kokosowych

7 białek

1 masło roślinne lub margaryna

1 łyżeczka proszku do pieczenia

krem karpatkowy

1 paczka biszkoptów okrągłych

alkohol

 

Wykonanie:

Suchy mak, wiórki, proszek do pieczenia wymieszać. Ubić pianę z białek z cukrem, dodać wymieszane mak z wiórkami i proszkiem.

Upiec ciasto na blaszce wyłożonej papierem (~40 minut w temperaturze 160° - 170°).

Zrobić krem karpatkowy wg przepisu na opakowaniu.

Wyjąć ciasto z blachy, po ostudzeniu posmarować wierzch kremem karpatkowym. Na krem ułożyć biszkopty maczane w alkoholu, po wierzchu polać polewą czekoladową. Schłodzić w lodówce.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin