Kotlet schabowy.pdf

(98 KB) Pobierz
Microsoft Word - 200712.doc
Die Kunst des gesunden Geniessens.
LÔarte del sano piacere.
La cocina sana: Arte y placer.
La cuisine saine: Art et plaisir.
The art of healthy eating.
AMC
Kotletschabowy
zsosemmiodowo
zsosemmiodowo
musztardowym
Składnikidla
4osób:
osób:
500gschabubezkości
1cebula
Sól,pieprz
2łyŜkistołowemiodu
50mlbiałegowina
2łyŜkistołowemusztardy
200mlbulionuwarzywnego
50mlśmietany
CiemnazasmaŜkawedleuznania
Przygotowanie::
Schabpokroićna8kotletów.Cebulęobraćipokroićwdrobnąkostkę.Patelnię24cm,2,0l
podgrzaćna2/3energiidoosiągnięciapierwszejczerwonejstrefy.KotletypieczkaŜdejstrony
ok.3minut,zdjąćzpatelni,doprawićizabezpieczyćprzedutratątemperatury.Pokrojonąw
kostkęcebulępodsmaŜyćnapatelni,dodaćmiódizalaćbiałymwinem.Połączyćzmusztardąi
dodaćbulionwarzywny.Soszabielićśmietanąigotowaćprzezok.5minut.Całośćzagęścić
wedleupodobaniaidoprawićdosmakusoląipieprzem.FiletyprzełoŜyćdososuipozostawić
nawyłączonympalnikunaok.2minuty.
Czasprzygotowania:20minut
ok.205kcalnaosobę
Wskazówka: To niskokaloryczne i bogate w witaminy danie moŜe zostać uzupełnione
200gziemniakówi200gzielonejfasolki(np.mroŜonafasolkagotowana
w pod pokrywą Secuquick softline) na osobę. Cały posiłek będzie wtedy
zawierał mniej niŜ 400 kcal, a jednocześnie zachowa cenne witaminy i
substancjebalastowe,którezaspokojąmniejwięcejjednątrzeciądziennego
zapotrzebowaniaorganizmu.
Kotletschabowy
Kotletschabowy
Przygotowanie
Czasprzygotowania:
439730497.001.png 439730497.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin