Czy placki ziemniaczane mogą być zdrowe? Ależ dlaczego nie :)Nasza propozycja na placki ziemniaczane to danie szybkie, proste i smaczne. Do tego lekkie i zdrowe. Bez dodatku mąki czy tłuszczu.Placki ziemniaczane w wersji light Składniki:1 duży ziemniak (ok. 200 g)1 jajkoszczypta soli1 łyżka otrębów pszennychdodatki:jogurt naturalny gęsty light wędzony łosośsałata lub roszponkaZiemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy wodę. Dodajemy jajko, otręby, sól i wszystko dokładnie mieszamy.Na dobrze rozgrzaną patelnię teflonową nakładamy łyżką placki (nie za grube) i smażymy bez tłuszczu na złoty kolor z dwóch stron.Usmażone wykładamy na roszponkę lub sałatę, smarujemy łyżką jogurtu i obkładamy kawałkami wędzonego łososia.
Początek formularza
116Lubię to! · · Udostępnij
Dół formularza
xyzgeo