sopotnicki2.doc

(59 KB) Pobierz
TABELA

TABELA 2

 

WYNIKI BADAŃ FIZYKO – CHEMICZNYCH I MIKROBIOLOGICZNYCH

 

STANOWISKO I POTOK „SOPOTNICKI” (SZCZAWNICA) 01.09.2004 ROK

 

 

 

Kod próbki                    ( Nr z rejestru próbek)

1690/04

        Dopuszczalne zakresy

                 wartości

NAZWA PRÓBKI

WODA

Rodzaj oznaczenia                             jednostka

Wyniki

oznacze-nia

     A1

    A2

   A3

Barwa                                                    mg/dm3

15

     20

    100

   200

Zapach        stopień rozcieńczenia przy 25 st. C

akcept.

      3

     10

    20

Odczyn                                                         pH

8,2

6,5 – 8,5

5,5 – 9,0

5,5 – 9,0

Przewodność elektryczna właściwa -

                                            uS/cm przy 25 st. C  

219

   1000

   1000

  1000

Azot amonowy                                    mg/ dm3

< 0,1

 

 

 

Amoniak                                              mg/ dm3

< 0,1

    0,5

    1,5

  2,0

Azot azotanowy                                   mg/ dm3

1,0

 

 

 

Azotany                                                mg/ dm3

4

    50

   50

  50

Mangan                                                mg/ dm3

< 0,03

   0,05

   0,1

  1,0

Żelazo ogólne                                       mg/ dm3

< 0,040

    0,3

   2,0

  2,0

Chlorki                                                 mg/ dm3

7,3

   250

  250

  250

ChZT – Mn                                          mg/ dm3

11,1

    25

   30

30

Fosforany                                     mg PO4/ dm3        

0,13

   0,4

   0,7

   0,7

Tlen rozpuszczony                        % nasycenia tlenem

89

  >70

  >50

  >30

BZT5                                                    mg/ dm3

2,0

   <3

   <5

   <7

Liczba bakterii grupy coli

W 100 ml wody                                       (NPL)

240

  

  50

 

5000

 

50000

Liczba bakterii grupy coli

Typu kałowego w 100 ml wody              (NPL)      

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin