Sernik na zimno.rtf

(2 KB) Pobierz

   Składniki

* 3 galaretki o różnych smakach (pomarańczowa, truskawkowa, kiwi)

      

    * MASA SEROWA

    * 3 serki waniliowe homogenizowane

    * 60 dag śmietanki kremówki

    * 3 białka

    * 6 łyżek cukru pudru

    * 9 łyżeczek żelatyny

      

    * biszkopty lub herbatniki na spód

    * 1 puszka brzoskwiń

      Galaretki:

              Galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach, każdą w 1,5 szklanki wrzącej wody. Jak galaretki będą prawie gotowe zacząć przygotowywać masę serową.

        Masa serowa:

              Śmietankę kremówkę ubić mikserem na sztywno dodając po trochu cukier puder. Następnie dodać serki waniliowe, ubitą na sztywno pianę z białek oraz rozpuszczoną żelatynę w 1/2 szklanki wody.

        Przekladanie sernika na zimno:                                                                                               Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty lub herbatniki pokruszyć wałkiem na deseczce, następnie wysypać nimi spód tortownicy. Na ciastka wyłożyć 1/3 masy serowej i schłodzić w lodówce.

 

Na zimną masę serową wylać zieloną tężejącą galaretkę i ponownie schłodzić. Na zieloną galaretkę wyłożyć 1/3 część masy serowej i czerwoną tężejącą galaretkę, ponownie masę serową. Na ser poukładać brzoskwinie pokrojone na kawałki i zalać pomarańczową tężejącą galaretką. Sernik schłodzić w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin