Kolorowe szaszłyki.rtf

(6 KB) Pobierz
Kolorowe szasz³yki

Kolorowe szaszłyki

 

Składniki 6-8 porcji:

3/4 kg cielęciny bez kości

20 dag boczku wędzonego

2 cebule

3/4 kg warzyw (pomidory, cukinia, papryka)

12 suszonych śliwek

jajo

1/3 szklanki oleju

4 łki przyprawy grillowej

szałwia

l, pieprz

 

Na początku przygotuj mięso: połowę porcji zmiel, połowę pokrój w kostkę. Pokrojone mięso zalej olejem wymieszanym z 3 łkami przyprawy grillowej. Zmielone wyrób z jajkiem, przypraw solą, pieprzem i szałwią, uformuj kuleczki. Cebulę i warzywa pokrój, a śliwki owiń w boczek.

 

Na patyczki nadziewaj na przemian kulki z mięsa mielonego, mięso w kawałkach, warzywa i śliwki w boczku. Szaszłyki oprósz przyprawą grillową i piecz 15-20 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin