Pieczone pomidory z czosnkiem i ziołami (prowansalskie).rtf

(5 KB) Pobierz
Pieczone pomidory z czosnkiem i zio³ami (prowansalskie)

Pieczone pomidory z czosnkiem i ziołami (prowansalskie)

 

Składniki na 6 porcji:

9 dużych pomidorów przekrojonych na pół

łka oliwy z oliwek 

łka soli morskiej (bułka tarta)

łka czarnego rozgniecionego pieprzu

gałązka świeżego tymianku

2 ząbki czosnku cienko pokrojone

2 łki świeżego oregano drobno posiekanego

łka tymianku drobno posiekanego

 

Przekrojone na pół pomidory umieść w dużym żaroodpornym naczyniu z oliwą, posyp pieprzem, tymiankiem i czosnkiem. Wstaw je do średnio nagrzanego piekarnika na godzinę.

 

Posyp mieszanką oregano, tymianku i oliwy. Danie podawaj na gorąco lub na zimno.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin