Makrela w sosie owocowym.rtf

(6 KB) Pobierz
Makrela w sosie owocowym

Makrela w sosie owocowym

 

Składniki:

80 dag filetów z makreli

sok i skórka otarta z cytryny

łeczka miodu

4 cienkie plasterki wędzonego boczku

1,5 łki utartego chrzanu

5 łek galaretki z czerwonych porzeczek

2 łki oleju

l

pieprz

 

Umyte i osuszone filety skrop sokiem z cytryny i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce, po czym oprósz solą. Złóż filety po 2 i każ porcję owiń plasterkiem boczku.

 

Żaroodporny półmisek wysmaruj olejem, umieść na nim porcje ryby, skrop pozostałym olejem i na 15 minut wstaw do nagrzanego piekarnika.

 

Dokładnie wymieszaj galaretkę porzeczkową z chrzanem, sokiem i skórką z cytryny, miodem, solą i pieprzem.

 

Przygotowanym sosem polej rybę i pozostaw ją w piekarniku na dalsze około 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin