Morszczuk w sosie migdałowym.rtf

(6 KB) Pobierz
Morszczuk w sosie migda³owym

Morszczuk w sosie migdałowym

 

Składniki:

80 dag filetów z morszczuka

półtorej szklanki śmietanki kremówki

1,5 łki miodu

sok i skórka otarta z cytryny

1,5 łeczki suszonej bazylii

5 dag migdałów

l, pieprz

 

Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i drobno posiekaj, a także dokładnie wymieszaj sok i skórkę otartą z cytryny z miodem, solą, pieprzem oraz bazylią.

 

Rybę ułóż w salaterce, zalej sosem, przykryj i wstaw na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie przełóż do płaskiego rondla, posyp połową posiekanych migdałów, polej śmietanką, przykryj i postaw na małym ogniu, na którym powinna się dusić przez 25-30 minut.

 

Pozostałe migdały upraż na suchej, rozgrzanej patelni i posyp nimi rybę przed podaniem do stołu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin