Sałatka argentyńska.rtf

(6 KB) Pobierz
Sa³atka argentyñska

Sałatka argentyńska

 

Składniki:

4 banany

pomarańcza

10 dag zielonych oliwek (bez pestek)

3 łki posiekanych migdałów

10 dag żółtego sera

łeczka soku z cytryny

sos:

2 łki oleju

łka soku z cytryny

4-6 łek śmietanki

mały kieliszek whisky

1/4 łeczki mielonego imbiru

l

 

Wymieszaj dokładnie składniki sosu w naczyniu, które następnie wstaw do lodówki.

 

Obrane banany potnij w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Natomiast ser pokrój w cienkie słupki, oliwki w paseczki, a obraną pomarańczę w kostkę (usuń jednak pestki). Połącz składniki sałatki z połową posiekanych migdałów, polej sosem, wymieszaj i na krótko odstaw do schłodzenia. Przed podaniem posyp resztą migdałów.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin