Faszerowane łódeczki.rtf

(6 KB) Pobierz
Faszerowane ³ódeczki

Faszerowane łódeczki

 

Składniki na 4 porcje:

800 g bulw fenkuła

l

masło do formy

farsz:

200 g metki

100 g szynki

bek czosnku

mała cebula

łka posiekanej natki

150 g śmietany

50 g startego parmezanu

2 łki bułki tartej

pół filiżanki Bulionu warzywnego WINIARY

 

Bulwy fenkuła umyj, przepołów i ugotuj (8 minut) w osolonej wodzie, po czym dokładnie odsącz.

 

Obrane cebulę i czosnek posiekaj, szynkę pokrój w drobną kosteczkę, metkę wymieszaj z szynką, cebulą, czosnkiem i natką, po czym dodaj śmietanę i wymieszaj.

 

Farsz porozkładaj po płaskich powierzchniach bulw fenkuła. Parmezan wymieszaj z buł tartą i posyp nim farsz. Formę do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż bulwy farszem do ry, podlej je bulionem i zapiecz (15-20 minut) w temperaturze 210°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin