Krokiety ziemniaczane.rtf

(5 KB) Pobierz
Krokiety ziemniaczane

Krokiety ziemniaczane

 

Składniki na 8 porcji:

80 dag ziemniaków

30 dag zmielonych orzechów włoskich

2 jaja,

2 łki posiekanej natki pietruszki

8 łek tartej bułki

l

pieprz

pół litra oleju do smażenia

 

Ziemniaki obierz, ugotuj i odcedź. Gorące bardzo dokładnie utłucz lub przepuść przez praskę do ziemniaków. Teraz dodaj orzechy, jajko, posiekaną natką oraz około 3 łek tartej bułki (ciasto nie może być zbyt rzadkie).

 

Uformuj krokieciki, obtocz je w rozbełtanym  jajku i posyp buł tartą. Smaż w gorącym oleju na złoty kolor, po czym osącz na bibule. Podawaj do kapusty.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin