Zymloki slaskie.txt

(0 KB) Pobierz
Zymloki slaskie 

Skladniki:
Mieso z glow wieprzowych ugotowane 70 dag
Podgardle 60 dag
Cielecina bez kosci lub okrawki 20 dag
Pluca wieprzowe lub cielece 70 dag
Watroba wieprzowa 70 dag
Krew 70 dag
Skorki wieprzowe 15 dag
Bulka tarta 70 dag
Cebula 15 dag
Ziele angielskie mielone 4-5 sztuk
Galka muszkatulowa,sol,majeranek,pieprz naturalny zmielony jelita cienkie

Przepis:
Cale mieso,skorki i podroby po ugotowaniu zemlec wraz z surowa cebula i surowa watroba(watrobe zmielic dwukrotnie lub zmielic raz i przetrzec przez sito).Bulke tarta namoczyc w wywarze z miesa i podrobow.Wszystkie skl adniki polaczyc wraz z wszystkimi przyprawami,nie zalujac przy tym pieprzu.Mase dokladnie wyrobic.Nie powinnna byc ona za rzadka.Przygotowana masa napelnic czyste jelita,podobnie jak w przypadku krupniokow.>Gotowac we wrzacej wodzie ok.20 minut,podobn ie jak krupnioki.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin