Chłopska zupa z boczkiem.rtf

(6 KB) Pobierz
Ch³opska zupa z boczkiem

Chłopska zupa z boczkiem

 

Składniki na 4 porcje:

30 dag marchwi

20 dag białej rzodkwi

3 pory

2 cebule

2 ziemniaki

13 dag wędzonego boczku

3 dag masła

2 listki laurowe

1 l Bulionu warzywnego WINIARY

czek natki

l, pieprz

 

Marchewkę, pory i rzodkiew starannie obierz, umyj i pokrój w dość duże kawałki. Warzywa duś na maśle przez 15 minut. Do warzyw wlej następnie litr bulionu, dodaj listki laurowe, pieprz i - jeśli trzeba - sól. Całość gotuj jeszcze oko 20 minut, aż warzywa bę miękkie.

 

Na 10 minut przed końcem gotowania do zupy dodaj obrane i pokrojone w małe kawałki ziemniaki. Boczek pokrój w paseczki, podsmaż na patelni i dodaj do zupy. Natkę przebierz, umyj i drobno posiekaj.

 

Gorą zupę rozlej na talerze i każ porcję posyp posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin