Pierwsza zupka marchewkowa.doc

(0 KB) Pobierz

Pierwsza zupka marchewkowa (od 5 miesiąca)

 

 

 

Składniki:

 

- 60 g (0,5 średniej) marchewki

 

- 30 g (mały) ziemniak

 

- 5 g (1 łyżeczka) świeżego masła lub oliwy

 

- 5 g (2 płaskie łyżeczki) kleiku ryżowego

 

- 100 g wody

 

 

 

Warzywa umyj, obierz i opłucz. Pokrój w drobna kostkę. Wrzuć je do wrzącej wody i gotuj około 30 minut. Po ugotowaniu przetrzyj warzywa przez sitko lub zmiksuj na gładka masę. Włóż je powrotem do wywaru i dodaj kleiku. Wymieszaj dokładnie i doprowadź do wrzenia. Teraz dodaj oliwę lub masło. Ostudź i można podawać.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin