Surówka z kapusty kwaszonej.rtf

(5 KB) Pobierz
Surówka z kapusty kwaszonej

Surówka z kapusty kwaszonej

 

Składniki:

40 dag kapusty kwaszonej

2 marchewki

duże jabłko

czerwona cebula

2 łki cukru

3 łki oliwy z oliwek

2 łki kiełw lub drobno posiekanej natki pietruszki

świeżo zmielony czarny pieprz

 

Kapustę włóż do salaterki i drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w małą kostkę i dodaj do kapusty. Całość skrop oliwą, oprósz pieprzem oraz cukrem i dobrze wymieszaj.

 

Teraz musisz oskrob marchewki, dokładnie je opłucz, potem umyj jabłka i zetrzyj na tarce o małych otworach. Marchewkę i jabłka wymieszaj z kapustą, z wierzchu posyp kiełkami.

 

Surówkę najlepiej przygotować bezpośrednio przed podaniem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin