Surówka z kapusty (Coleslaw).rtf

(5 KB) Pobierz
Surówka z kapusty (Coleslaw)

Surówka z kapusty (Coleslaw)

 

Składniki:

30 dag białej kapusty

2 marchewki

mała cebula

szklanka mleka

sos:

po 2 łki oliwy z oliwek i octu winnego

6 łek Majonezu sałatkowego WINIARY

2 łki posiekanej natki pietruszki

l

pieprz

 

Kapustę oczyść, umyj i drobno poszatkuj. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce do jarzyn; cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Warzywa lekko osól i oprósz pieprzem, po czym zalej zimnym mlekiem i wymieszaj. Teraz je przykryj i wstaw do lodówki, co najmniej na godzinę. Po tym czasie przelej mleko do kubeczka, dodaj pozostałe składniki sosu, a całość dokładnie ubij.

 

Sos wlej do kapusty, starannie wymieszaj i przykryj. Teraz wstaw salaterkę do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posyp surówkę natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin