Krezki cielęce.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
349739011 UNPDF
Krezki cielęce
Składniki:
1. 1,5 kg flaczków cielęcych
2. włoszczyzna (bez kapusty)
3. 2 jaja
4. pół szklanki mleka
5. 17 dag mąki
6. tłuszcz do smażenia
Sposób wykonania :
Flaczki bardzo starannie umyć, opłukać wielokrotnie, zmieniając wodę, zalać wrzącą wodą,
obgotować i odcedzić. Włoszczyznę opłukać, zalać litrem wody, zagotować. Na wrzący
wywar włożyć flaczki, powoli ugotować, pokrajać.
Przygotować ciasto.
Żółtka, mleko i mąkę wyrobić starannie, dodać pianę z ubitych białek, wymieszać.
Flaczki nawlekać po kilka kawałeczków na drewniane szpikulce, maczać w cieście i smażyć
w tłuszczu.
Po usmażeniu wyjąć drewienka i okładać naokoło jarzyną.
Plik z chomika:
Alazet
Inne pliki z tego folderu:
Kilka przepisów na podroby.rar
(2714 KB)
Biała kaszanka.pdf
(109 KB)
flaki po staropolsku.pdf
(18 KB)
Galantyna z drobiu.pdf
(81 KB)
Jaternice Chłopa z Warmii.pdf
(344 KB)
Inne foldery tego chomika:
' K U C H N I A
♫ Zdrowa kuchnia - Przepisy kulinarne - MP4
Ksiązki z przepisami z lat 70i 80
Kuchnia bułgarska
Mcdonald's w Domu Przepisy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin