Skrzydełka czosnkowo-imbirowe.pdf

(42 KB) Pobierz
70612862 UNPDF
Skrzydełka czosnkowo-imbirowe
Składniki
1 kg skrzydełek kurczaka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego
świeżego imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, ćwierć szklanki soku z
cytryny, łyżeczka sosu tabasco, łyżka octu winnego, 3 łyżki oliwy,
świeżo zmielony pieprz, sól
Sposób przyrządzania
W dużej misce wymieszać rozgnieciony czosnek i posiekany imbir z sokiem z cytryny,
sosem sojowym i tabasco oraz octem i oliwą. Przyprawić pieprzem. Do miski z marynatą
włożyć osączone skrzydełka i wstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie rozgrzać
piekarnik. Skrzydełka ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piec 15 min. W
czasie pieczenia przewracać skrzydełka 4-5 razy polewając je marynatą
1 porcja zawiera: 23,7 g białka, 21,7 g tłuszczu, 0,4 g błonnika, 96 mg cholesterolu
 
70612862.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin