Gołąbki inaczej.docx

(13 KB) Pobierz

Gołąbki inaczej

 

·         1 kg kapusty (ja robię z kiszonej albo ze świeżej)

·         70 dkg mięsa mielonego surowego (może być gotowane)

·         1/2 szkl. ryżu surowego (może być gotowany)

·         1/2 szkl. grysiku surowego

·         2 cebule

·         30 dkg pieczarek

·         2 jaja

·         sól, pieprz, wegeta

http://www.przepysznie.pl/images/box_510_bottom.gif

Opis przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, cebulę drobno pokroić, dodać do pokrojonych drobno pieczarek i poddusić tak aby nie było nic wody, wszystko zarobić i formować gołąbki, panierować w jajku i w bułce tartej i piec w głębokim oleju (frytkownica). Jeżeli gołąbki są z mięsa surowego to upieczone gotować w rosole 40 min. Na wywarze zrobić sos. Jeżeli gołąbki są z mięsa i ryżu gotowanego to upieczone wkładamy do wcześniej zrobionego sosu na 1/2 godz. Sos jaki kto lubi (pomidorowy, grzybowy)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin