Pączki.doc

(24 KB) Pobierz
Biszkopt

 

 

 

 

 

 

                         Pączki

 

 

 

·        1 kg mąki pszennej

·        1 kostka margaryny

·        6 jaj

·        15 dag cukru

·        10 dag drożdży

 

 

Drożdże trochę cukru i mleka rozetrzeć a następnie wymieszać z częścią mąki (powinna być konsystencja śmietany) i pozostawić do wyrośnięcia.

Gdy drożdże wyrosną wlać do pozostałej części mąki i cukru dodać jaja i wyrabiać ciasto następnie roztopiony tłuszcz wraz ze szczyptą soli powoli dolewać w trakcie wyrabiania Wyrobione ciasto jeszcze przez parę chwil ubijać ręką aż do ukazania się na jego powierzchni bąbelków powietrza. Tak przygotowane ciasto pozostawić do wyrośnięcia (po wyrośnięciu przedusić je i tak 4 razy)

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin