Wegetariańska zupa ze świderkami.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

250 gr. makaronu świderki

 

1 litr rosołu roślinnego

 

400 gr. kukurydzy

 

2 łyżki oliwy

 

1 drobno pokrojona cebula

 

1 marchewka pokrojona w kostkę

 

2 pokrojone nóżki selera

 

350 gr. ziemniaków pokrojnych w kostkę

 

Wykonanie:

 

W dosyć głębokim rondlu należy zarumienić na oliwie wspólnie cebulę, marchew oraz seler (pokrojony w plasterki). Całość w czasie przypiekania należy mieszać drewnianą łyżką przez około 10 minut do czasu kiedy warzywa nie staną się wyraźnie miękkie.

Następnie należy dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę oraz kukurydzę i gorący rosół.

Doprowadzić całość do wrzenia, następnie zmniejszyć płomień i kontynuować aż do chwili w której ziemniaki będą miękkie i ugotowane.

Pozostaje wrzucić na koniec makaron świderki, i kontunuować gotowanie całości do czasu ugotowania się makaronu.

 

Podawać natychmiast po przygotowaniu w głębokich talerzach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin