Początek formularza
pomidorki koktajlowe [250 g]
awokado [2 szt.]
ser feta [2 op.]
oliwki [150 g]
zielone oliwki [150 g]
bazylia [1 pęczek]
czosnek [2 ząbki]
oliwa [7 łyżek]
oregano [1 łyżeczka] (suszonego)
ocet balsamiczny [1 łyżeczka] (lub sok z cytryny)
sól
pieprz (świeżo zmielony)
Dół formularza
Zielone oliwki oraz ser feta osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Czarne oliwki pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe opłukać, osuszyć, przekroić na połówki. Awokado obrać, przekroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w plasterki. Listki bazylii porwać na niewielkie kawałki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Czosnek posiekać, wymieszać z oliwą, octem balsamicznym, oregano, doprawić solą i pieprzem do smaku. Sałatkę polać sosem, wymieszać i podawać. Smacznego :)
MaxonStudio