Harmonogram wdrażania systemu HACCP.rtf

(17 KB) Pobierz
ETAP WDRA¯ANIA

ETAP WDRAŻANIA

CZAS REALIZACJI

1. Utworzenie zespołu ds. HACCP.

Październik 2007

2. Opisanie produktów.

Październik 2007

3. Określenie przeznaczenia produktów.

Październik 2007

4. Sporządzenie schematu technologicznego (planu sytuacyjnego).

Październik 2007

5. Sprawdzenie schematu ze stanem faktycznym.

Październik 2007

6. Sporządzenie listy wszystkich potencjalnych zagrożeń na każdym etapie procesu. Przeprowadzenie analizy zagrożeń i określenie działań zapobiegawczych w celu kontroli zagrożeń.

Październik 2007

7. Określenie Krytycznych Punktów Kontrolnych CCP.

Październik 2007

8. Ustalenie granicznych parametrów krytycznych dla każdego CCP i ustalenie dopuszczalnych tolerancji.

Październik 2007

9. Określenie sposobu monitorowania dla każdego CCP.

Październik 2007

10. Ustalenie działań korygujących, które powinny być podjęte w sytuacji, gdy wyniki monitorowania wykażą, że dany CCP nie znajduje się pod kontrolą.

Październik 2007

11. Opracowanie procedur weryfikujących służących potwierdzeniu, że system HACCP działa skutecznie.

Październik 2007

12. Sporządzenie dokumentacji systemu HACCP. Określenie sposobów przechowywania zapisów.

Październik 2007

Harmonogram wdrażania systemu HACCP
w Restauracji „U KRYSTYNY” W Andrychowie

 

 

 

 

 

 

....................................................                              ...........................................................

      (opracował, data, podpis)                                            (zatwierdził, data, podpis)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin