Wigilijne uszka Sk�adniki Ciasto 1 szklanka m�ki 1 jajko Farsz 2 cebule gar�� suszonych grzyb�w 1 �y�ka mas�a Przyprawy: s�l, pieprz Ciasto 1. Zagnie� ciasto z m�ki, jajka i letniej wody Farsz 1. Namocz grzyby, ugotuj je w tej wodzie odced� i posiekaj 2. Obierz cebule, posiekaj i podsmarz na ma�le 3. Wymieszaj wszystko i dopraw do smaku Uszka 1. Rozwa�kuj cienko ciasto na powierzchni posypanej m�k� 2. Potnij na kwadraciki 3. Na ka�dym na�� ma�� �y�eczk� farsz i zagnij po przek�tnej 4. Starannie zlep ko�ce a potem przeciwleg�e brzegi - najlepiej wyobrazi� sobie, jak takie uszko powinno wygl�da� i to zrobi� 5. Uszka gotowa� we wrz�cej osolonej wodzie. Je�eli gotujemy wcze�niej ni� podajemy i uszka ostygn� - warto po�o�y� je na sitko i przela� wrz�tkiem. Podawaj z barszczem, Im wi�cej uszek w talerzu tym lepiej dla biesiadnik�w
viktoria811