Zuppa pavese - zupa z Pawii
· Czas: do 30 minut
· Dla ilu osób: od 3 do 4
Zuppa pavese - zupa z Pawii - składniki
· spory kawałek parmezanu
· 3/4 l esencjonalnego rosołu
· 4 kromki wiejskiego białego chleba lub ciabatty
· 4 żółtka
· 2 łyżki oliwy
· 1 utarty ząbek czosnku
· obrany ze skórki pomidor (świeży lub z puszki)
· 1/2 łyżki natki pietruszki
Zuppa pavese - zupa z Pawii - sposób przygotowania
Kromki chleba zgrillować lub obsmażyć na oliwie razem z czosnkiem. Gorące ułożyć na talerzach, wlać na nie żółtka, posypać pokrojonym w kostkę pomidorem i natką. Zalać gorącym rosołem. Obficie posypać tartym parmezanem.
arnika35