Zuppa pavese.docx

(29 KB) Pobierz

Zuppa pavese - zupa z Pawii

Zuppa pavese - zupa z Pawii

·         Czas: do 30 minut

·         Dla ilu osób: od 3 do 4

Zuppa pavese - zupa z Pawii - składniki

·         spory kawałek parmezanu

·         3/4 l esencjonalnego rosołu

·         4 kromki wiejskiego białego chleba lub ciabatty

·         4 żółtka

·         2 łyżki oliwy

·         1 utarty ząbek czosnku

·         obrany ze skórki pomidor (świeży lub z puszki)

·         1/2 łyżki natki pietruszki

Zuppa pavese - zupa z Pawii - sposób przygotowania

Kromki chleba zgrillować lub obsmażyć na oliwie razem z czosnkiem. Gorące ułożyć na talerzach, wlać na nie żółtka, posypać pokrojonym w kostkę pomidorem i natką. Zalać gorącym rosołem. Obficie posypać tartym parmezanem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin