TARTA TATIN PAPRYKOWE.pdf
(
14 KB
)
Pobierz
TARTA TATIN PAPRYKOWE
PAPRYKOWA TARTA TATIN
Czas przygotowania: 40 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczno
Ļę
: 350 kcal
Ilo
Ļę
porcji: 8
Składniki
zamro
Ň
one kruche ciasto (ok. 1/2 kg)
5 str
Ģ
ków czerwonej papryki
kilka gał
Ģ
zek rozmarynu
2 z
Ģ
bki czosnku
2 ły
Ň
ki oliwy
ły
Ň
ka masła
2 ły
Ň
eczki cukru
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Ɠ
Ciasto rozmrozi
ę
, rozwałkowa
ę
. Czosnek i rozmaryn posieka
ę
, poł
Ģ
czy
ę
z oliw
Ģ
,
przyprawi
ę
. Papryki pokroi
ę
na pół, oczy
Ļ
ci
ę
.
Ɠ
Masło stopi
ę
na patelni, wsypa
ę
cukier, miesza
ę
, a
Ň
cukier si
ħ
stopi i lekko skarmelizuje.
Wło
Ň
y
ę
papryki, obsma
Ň
y
ę
z obu stron.
Ɠ
Okr
Ģ
gł
Ģ
form
ħ
(
Ļ
r. 30 cm) pola
ę
oliw
Ģ
z rozmarynem, uło
Ň
y
ę
papryki skórk
Ģ
do dołu, pola
ę
sosem ze sma
Ň
enia, przykry
ę
ciastem. Przykry
ę
foli
Ģ
do pieczenia, zostawiaj
Ģ
c mał
Ģ
dziurk
ħ
.
Ɠ
Piec 30 minut w temp. 180°C. 10 minut przed ko
ı
cem pieczenia foli
ħ
usun
Ģę
. Tart
ħ
wyj
Ģę
,
ostudzi
ę
. Przykry
ę
du
Ň
ym talerzem, odwróci
ę
, zdj
Ģę
form
ħ
.
Plik z chomika:
arnika35
Inne pliki z tego folderu:
ZUPA RYBNA 2.pdf
(13 KB)
ZUPA RYBNA.pdf
(12 KB)
ZUPA JARZYNOWA Z BAZYLIĄ.pdf
(21 KB)
ZUPA CEBULOWA.pdf
(14 KB)
TARTA TATIN PAPRYKOWE.pdf
(14 KB)
Inne foldery tego chomika:
Kuchnia Arabska
kuchnia chińska
Kuchnia czeska
kuchnia meksykańska
kuchnia niemiecka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin