BURRITO.doc

(21 KB) Pobierz

BURRITO

 

Składniki:

1 cebula, pokrojona w kostkę

1 czerwona papryka pokrojona w kostkę

opakowanie filetw z kurczaka, pokrojone w wąskie paski

1 papryczka jalapeno, drobno pokrojona

½ puszki czerwonej fasoli

½ puszki kukurydzy

½ szklanki startego żółtego sera

4 duże tortille pszenne

dowolny dip, np. Guacamole

 

Sposób przygotowania:

Filety pokroje w paski podsmażyć zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i paprykę podsmażyć na patelni, dodać do podsmażonego fileta, papryczkę jalapeno, fasolę i kukurydzę dodać. Dobrze całość wymieszać i podgrzać. Zdiąć patelnię z palnika, dodać starty żółty ser. Tortillę podgrzać w mikrofalówce lub w piekarniku, nakładać nadzienie na środek i zrobić rolki zawijając boki do środka. Trzymać w piekarniku żeby nie ostygły. Podawać z dowolnym dipem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin