BURRITO
Składniki:
1 cebula, pokrojona w kostkę
1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
opakowanie filetw z kurczaka, pokrojone w wąskie paski
1 papryczka jalapeno, drobno pokrojona
½ puszki czerwonej fasoli
½ puszki kukurydzy
½ szklanki startego żółtego sera
4 duże tortille pszenne
dowolny dip, np. Guacamole
Sposób przygotowania:
Filety pokroje w paski podsmażyć zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i paprykę podsmażyć na patelni, dodać do podsmażonego fileta, papryczkę jalapeno, fasolę i kukurydzę dodać. Dobrze całość wymieszać i podgrzać. Zdiąć patelnię z palnika, dodać starty żółty ser. Tortillę podgrzać w mikrofalówce lub w piekarniku, nakładać nadzienie na środek i zrobić rolki zawijając boki do środka. Trzymać w piekarniku żeby nie ostygły. Podawać z dowolnym dipem.
arnika35