Sos a la Sobieski.txt

(0 KB) Pobierz
Sos a la sobieski 


350 ml wywaru z drobiu, 50 ml �mietany, 8 dag pieczarek, t�uszcz do pieczarek, 5 dag
ugotowanego kalafiora, 3 dag groszku konserwowego, 3 dag t�uszczu, 3 dag m�ki,
koperek s�l, pieprz 

Pieczarki oczy�ci�, op�uka�, drobno pokroi�, usma�y�. T�uszcz rozgrza�, wymiesza� z
m�k�, zasma�y� nie rumieni�c, rozprowadzi� zimnym wywarem szybko mieszaj�c
trzepaczk�, doda� pieczarki i gotowa� oko�o 10 min na ma�ym ogniu cz�sto mieszaj�c.
Pod koniec gotowania doda� groszek, rozdrobniony kalafior i �mietan�. Sos po��czy� z
posiekanym koperkiem, doprawi� do smaku. Podawa� do drobiu. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin